Birleşmiş Milletler, 15-16 Mart tarihlerinde New York’ta gerçekleştireceği Kadınların Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) Etkinliği ile bu yıl da iş dünyasının liderlerini, sivil toplum kuruluşlarını ve inovatif kadın girişimcilerini bir araya getirecek. WEPs’in imzalayacıları arasında yer alan Vodafone Türkiye “WEPs Dünya Turu: Aksiyonlar ve Başarılar” panelinde kadın çalışmalarını ve sonuçlarını tüm dünyaya anlatacak.
11 Mart 2016 – "Teknoloji Hayatın Hizmetinde" vizyonuyla kadınların ekonomik ve sosyal hayatta güçlendirilmesine yönelik öncü yatırımlar yapan Vodafone, Birleşmiş Milletler'in 15-16 Mart tarihlerinde New York’ta gerçekleştireceği "Kadınların Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) Etkinliği"nde Önce Kadın Programı ve kurumiçi çeşitlilik politikalarını başarı hikayesi olarak anlatacak.
Kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla kadınların güçlenmesini hedefleyen özel sektörün küresel en önemli girişimlerinden Kadınların Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEPs) imzalayan Vodafone, bu prensiplerle örtüşen kadın odaklı öncü çalışmalarını Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Çeşitlilik Direktörü Gizem Keçeci’nin katılacağı "WEPs Dünya Turu: Aksiyonlar ve Başarılar" panelinde BM’ye üye ülke temsilcileri, iş dünyasının liderleri, sivil toplum kuruluşları ve inovatif kadın girişimcilerle paylaşacak.
Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Çeşitlilik Direktörü Gizem Keçeci şunları söyledi;
"Vodafone Türkiye olarak, toplumsal gelişim ve ekonomik kalkınmanın, kadınların sosyal ve ekonomik hayata etkin katılımlarıyla mümkün olacağına inanıyoruz. Bu doğrultuda, Türkiye Vodafone Vakfı altında başlattığımız ve 600 binden fazla kadına ulaşan 'Vodafone Önce Kadın' programıyla mobil iletişim teknolojilerinin gücünü, kadınların ekonomik ve sosyal hayata tam katılımlarını desteklemek için kullanıyoruz. Kurumsal çeşitliliği sağlamak adına kadın çalışan oranımızı sektör ortalaması olan %23'ün üzerinde tutmaya özen gösteriyoruz. Bu kapsamdaki uygulamalarımız sayesinde kadın çalışan oranımızı %41'in üzerine çıkardık. Tüm bu çalışmalarımızla, KAGİDER'in 'Fırsat Eşitliği Modeli' sertifikasını almaya hak kazanan ilk telekomünikasyon şirketiyiz. Bununla birlikte Vodafone olarak tüm bireyleri toplumsal cinsiyet eşitliği için harekete geçmeye davet eden ve arkasında Birleşmiş Milletler'in olduğu global oluşum HeForShe'yi Etki Şampiyonları kapsamında destekleyen 10 global şirketten biriyiz. Şimdi de Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ni (WEPs) imzalayarak ekonomik yaşamın her alanında kadının güçlendirilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi taahhüt ettik. Şimdi de bu kapsamdaki uygulamalarımızı ve sonuçlarını Birleşmiş Milletler çatısı altında "WEPs Dünya Turu: Aksiyonlar ve Başarılar" paneli ile dünyaya anlatacağız."
Kadının Güçlenmesi Prensipleri şirketleri 7 ilkeye çağırıyor
2010 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan WEPs platformu, özel sektöre; iş yerlerinde, piyasalarda ve toplum genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dikkate almaları gereken önemli noktaları sunuyor. Kadının Güçlenmesi Prensipleri, iş dünyası liderlerinin, toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya yönelik 7 ilkeye açıkça taahhüt vermelerini istiyor. Cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlanması, tüm kadın ve erkeklere işte adil davranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi, bu ilkelerin desteklenmesi, tüm kadın ve erkeklere sağlık, güvenlik ve refah sağlanması, kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim imkânlarıyla desteklenmesi, kadınları güçlendiren girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması, toplumsal inisiyatifler ve destekler aracılığıyla eşitliğin teşvik edilmesi ve cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gelişimin ölçülmesi ve halka açık raporlanması gibi pek çok önemli taahhüdü içeriyor.