Bu yıl 23-26 Mayıs tarihleri arasında “Değişen Gökler” teması altında 5. edisyonu gerçekleştirilen ve bir Pozitif deneyimi olan Türkiye’nin ilk destinasyon festivali Cappadox, 4 bini aşkın katılımcıyı ağırladı.
MÜZİK, ÇAĞDAŞ SANAT, GASTRONOMİ VE AÇIK HAVA DİSİPLİNLERİNİ BULUŞTURAN PROGRAMIYLA CAPPADOX, 5. EDİSYONUNDA 4 BİNİ AŞKIN CAPPADOXLUYU AĞIRLADI
Bu yıl 23-26 Mayıs tarihleri arasında “Değişen Gökler” teması altında 5. edisyonu gerçekleştirilen ve bir Pozitif deneyimi olan Türkiye’nin ilk destinasyon festivali Cappadox, 4 bini aşkın katılımcıyı ağırladı. Her sene olduğu gibi bu yıl da merkezi Uçhisar ve Göreme’de olan ve birbirine yürüme mesafesindeki mekân ve vadilerde gerçekleşen Cappadox, katılımcılarını Kapadokya’yı yeniden keşfetmeye davet etti. Cappadox’un 5. edisyonu katılımcılarına dört gün boyunca Kapadokya’nın katmanlı kültürel dokusu ve eşsiz peyzajından ilhamla; Müzik, Çağdaş Sanat, Gastronomi ve Açık Hava programları ile çok-disiplinli bir platform sundu.
Türkiye’nin ilk destinasyon festivali Cappadox’un 5. edisyonu 4 bini aşkın katılımcıya Kapadokya’nın katmanlı kültürel dokusu ve eşsiz peyzajında ilhamla müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava etkinlikleriyle deneyimlenebileceği çok-disiplinli bir platform sunarak tamamlandı.
5. edisyonunda “Değişen Gökler” temasıyla katılımcılarını ağırlayan ve katılımcılarını Kapadokya’yı yeniden keşfetmeye davet eden Cappadox; bu yıl Volkswagen ana sponsorluğunda, Yapı Kredi ve +1 ’in desteği, Doğuş Hospitality Yeme-İçme, Turizm ve Perakende Grubu’nun ağırlama partnerliği ve Argos in Cappadocia, Under Armour, KIKO MILANO, GO ONs, WeAreTheWalkers, Uludağ, Coca-Cola İçecek katkılarıyla, NTV, NTV Radyo, Power FM medya sponsorluğunda hayata geçirildi.
Kapadokya vadilerinin etkileyici manzarasında gerçekleşen Gün Doğumu ve Gün Batımı Konserleri, mağaradan dönüştürülen Argos Müze Crystal Sahnesi’nin samimi odası, Vadi yamacında yer alan Argos Vadi’deki gün batımı buluşması, yeşil doğası ve samimi atmosferiyle Çiftlik Ev +1 Sahnesi ve Perili Ozanlar Vadisi Volkswagen Sahnesi’nde Türkiye ve farklı coğrafyalardan birçok sanatçı sahne aldı.Çiftlik Ev +1 Sahnesi’nin samimi ortamında; 90’ların sonundan bugüne Türkiye’nin en önemli şarkıcı-söz yazarlarından ve rock müzisyenlerinden biri olan Teoman, unutulmaz klasiklerinin yanı sıra en yeni şarkılarına da yer verdiği repertuarı ilekatılımcılara unutulmaz anlar yaşatırken kendine özgü deneysel tarzı ve doğaçlamaya çokça yer veren performanslarıyla Gevende, yağmur altında gerçekleştirdikleri sahnelerine eşlik eden çimen ve toprak kokularının arasında sıcak bir ortam yarattı. Aynı sahnede yer alan ve orijinal kompozisyonlarıyla öne çıkan Mammal Hands ise minimal ve çağdaş klasik müzik, folk ve caz türlerinden beslenen büyüleyici bir performansa imza atarak Cappadox’un unutulmazları arasına adını yazdırdı. Neo-soulcaz ve elektronik müzik sahnelerinde hızlıca yükselen vokalist, prodüktör,multi-enstrümantalist Jordan Rakei ve elektronik ritimlerle blues ve Americana gibi türleri harmanlayan KeralaDust’ın dinleyicilerin duygularına hitap eden performanslarınınyanı sıra yerli müzik sahnesinin en samimi, dinamik ve sevilen ekiplerinden Büyük Ev Ablukada ve Anadolu ezgileriyle 70’lerin arabesk ruhunu, fütüristik bir yaklaşımla buluşturan Lalalar’ın enerjisi bir an olsun eksilmeyen performansları, Perili Ozanlar Vadisi Volkswagen Sahnesi’nin sihirli ve psikedelik atmosferi ile birleşerek katılımcılara hafızalardan silinmeyecek unutulmaz bir deneyim sundu. Gecenin sonunda sahnede yerlerini alan Âme (Live)b2bTrikk ve DaniloPlessow (MCDE) ise gecenin sonunu house ve disco setleriyle tamamladılar.
Cappadox boyunca katılımcılar Argos Müze Crystal Sahnesi’nin samimi odasında; müziğin evrenselliğinden ilham alan müzisyen ve şarkı yazarı Maya Perest, gitarist ve çok yönlü besteci Mert Pekduraner’in yanı sıra Ulla ve Danimarkalı grup Efterklang’ın solisti CasperClausen heyecan verici sahnelerine tanık olma fırsatı yakaladı.
Kapadokya vadilerinin etkileyici manzarasında gerçekleşen Gün Doğumu Konserleri’nde; “gönül müziği” ile Mercan Dede; katmanlı ambient kompozisyonlar ve caz etkisindeki elektronik sularda gezinen müzik paletiyle Ulla ve farklı seslerin, duyguların form bulduğu müziğiyle, Danimarkalı indie rock grubu Efterklang ve Liima’nın grup lideri Casper Clausen, günün ilk ışıklarını müzik eşliğinde karşılamak isteyenleri bir araya getirirken vadi yamacında yer alan ArgosVadi’deki gün batımı buluşmasında; Mercan Dede yüksek ritimli seti “Mercan Dede &SecretTribe”i katılımcılarla buluşturdu.
“Değişen Gökler” teması altında gerçekleştirilen festivalin Çağdaş Sanat Programı, 2022’de kaybettiğimiz küratör Fulya Erdemci\\\'nin değerli anısına düzenlendi.Geçmiş edisyonlardan bir seçkiyle biçimlenen programın küratörlüğünü Kevser Güler üstlenirken programda;AsunciónMolinosGordo, Ayşe Erkmen, ChristophSchaefer, Erdağ Aksel, GuillaumeBijl, Hale Tenger, Halil Altındere, Maider Lopez, Murat Germen, Nermin Er, Nilbar Güreş, Özlem Günyol& Mustafa Kunt, WapkeFeenstra (Myvillages), Yasemin Özcan ve Yaşam Şaşmazer’in eserleri yer aldı. Katılımcılar Cappadox boyunca düzenlenen “Rehberli Sergi Turları”na katılarak sergilenen eserlerin ilgilendiği temalar ve kavramların yanı sıra Kapadokya’yla bağlantılarını da dinledi. Küratörlüğünü Kevser Güler’in üstlendiği Cappadox’un Çağdaş Sanat sergisi 13 Haziran’a kadar izleyicisini ağırlamaya devam edecek.
Yapı Kredi sponsorluğunda gerçekleşen gastronomi programı ile katılımcılar; kokusunu, dokusunu, tadını başka hiçbir yerde bulamayacakları yerel malzemelerle ve alternatif pişirme yöntemleriyle hazırlanan sofralarda hem karınlarını hem de ruhlarını doyurma fırsatı buldu. Levon Bağış sunumuyla gerçekleşen Gurme Tadım etkinlikleri NahitaArgos’ta dört gün boyunca gerçekleştirilirken Şef Mustafa Otar ve MSA öğrencilerinden oluşan ekibin yürütücülüğünde “Doğada Açık Ateşte Pişirme” deneyimi, katılımcıları modern pişirme yöntemlerinin dışında, tabiatla iç içe ve alternatif bir lezzet yolculuğuna çıkardı.
Cappadox’un vazgeçilmezleri arasında yer alan babylon@cappadoxher sene olduğu gibi bu sene de farklı Babylonsound’larını yansıtan DJ setler, hafif atıştırmalıklar ve klasikleşmiş kokteyller ile Uçhisar Meydanı’ndaydı. Cappadoxluların gün boyu uğrak mekanları arasında yer alan babylon@cappadox’da festival boyunca Shangri La, BantMag DJ Set, Grand Bazaar, Karaahmetov, Zozo, Undomondo, Eray Düzgünsoy,Maya & Taner, superyakachi, FlüveKaan Düzarat DJ setleriyle akşamüstündengeceye dans pistini hareketlendirdi.
Cappadox’un Under Armour sponsorluğunda gerçekleşen açık hava programında; Aşk Vadisi, Güvercinlik Vadisi, Zemi Vadisi ve Bozdağ’da düzenlenen yürüyüşler ve bisiklet rotalarının yanı sıra birçok seviyeye uygun ve Cüneyt Asi Duru, Dilara Moran, ElifÖzkoç, İrem Greenfield, LeoCosendai ve Zeynep Barut yürütücülüğünde KIKO MILANO sponsorluğunda gerçekleştirilen yoga ve meditasyon seansları ile katılımcılar; bedenleri ve çevrelerini yeniden keşfedecekleri deneyimlerle yeni bağlar kurma imkânı buldu.
Cappadox’un programını zenginleştiren diğer etkinlikler kapsamında atölyeler, buluşmalar ve sohbetler de yer aldı.Ebru, seramik, tohum topu, ileri dönüşüm atölyeleri ve sanatçı sunumlarının yanı sıra, GO ONS sunumuyla gerçekleşen World Class Türkiye 2023 şampiyonu Doğuş Türümen’in miksoloji atölyeleri ve “Yapı Kredi Crystal Sabah Sohbetleri” kapsamında sanatçılar ve küratör Kevser Güler’in katılımıyla“Cappadox Çağdaş Sanat Programı Buluşması” ve Levon Bağış ile Şirin Payzın’ı bir araya getiren “Anadolu Üzümleri ve Şarapları” konuşmaları gerçekleştirildi.
Uyarı! Bu sitede yer alan tüm içerikler, "5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu" uyarınca tescil ve koruma altındadır. Kısmen dahi olsa; basılı şekilde ya da internet üzerinde, izinsiz çoğaltılıp kopyalanamaz, alıntı yapılıp kullanılamaz. Ancak habere aktif link verilerek kullanılabilir. Aksi taktirde İstanbul Mahkemeleri yetkilidir.