FIJET tarafından dünya turizmine katkı sağlayan destinasyonlara sunulan geleneksel “Altın Elma” ödülü bu yıl 22-24 Nisan 2025 tarihleri arasında Tarsus’ta düzenlenecek ödül töreni ile Tarsus’a verilecek.
TURİZMİN OSCARI “ALTIN ELMA” TARSUS KENTİNE VERİLİYOR
Dünya turizm yazarları ve gazetecileri federasyonu FIJET tarafından dünya turizmine katkı sağlayan destinasyonlara sunulan geleneksel “Altın Elma” ödülü bu yıl 22-24 Nisan 2025 tarihleri arasında Tarsus’ta düzenlenecek ödül töreni ile Tarsus’a verilecek. FIJET başkanlığında ve Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği TYGD tarafından organize edilen Altın Elma Ödül Töreni öncesinde basın mensuplarını bilgilendirmek amacıyla Swissotel The Bosphorus İstanbul’da Tarsus Belediyesi sahipliğinde bir basın kahvaltısı düzenlendi.
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya FIJET Dünya Başkan Yardımcısı Delal Atamdede, Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği TYGD Onursal Başkanı Hüseyin Kurtoğlulları, TYGD Başkanı Gürkan Boztepe, TYGD Yönetim Kurulu Üyeleri, Koruyucu Sağlık Uzmanı Yazar, Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Doktor, Fitoterapi Uzmanı Dr. Ender Saraç, girişimci iş insanları, ve TYGD üyeleri katıldılar.
“TARSUS BU ÖDÜLÜ HAK EDİYOR”
Açılış konuşmaları ile başlayan toplantıda söz alan FIJET Federasyonu Dünya Başkan Yardımcısı Delal Atamdede, federasyon olarak daha önce Türk ve Dünya turizmine katkı sağlayan destinasyonlar arasına giren Adıyaman, Diyarbakır, Konya, İzmir ve Ankara’ya Altın Elma ödülü verdiklerini hatırlatarak, ödülün, verildiği bölgelere çok önemli katkılar sağladığına hep birlikte şahit olduklarını ve gururlandıklarını belirtti. Özellikle Diyarbakır’a verilen ödül sonrasında bölge turizminin şahlanarak atağa geçtiğini ve değerli kentin terörle değil, turizm ile anılmasını sağladıklarını, aynı yıl bölgeye 350 bin yerli ve yabancı turistin giriş yaptığını hatırlattı.
“DOĞRU KATKILAR YAPILACAĞINA İNANIYORUZ”
“KONAKLAMA ALANINDA OTEL SAYISI VE YATAK SAYISI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”
Turizm, bölge ekonomilerinin kalkınmasında en önemli faktördür diyen Atamdede, Medeniyetler beşiği olarak anılan Tarsus kentinin tarih, kültür, gastronomi, inanç ve sağlık turizmine katkı sağlayacak zenginlikleri bir arada barındırdığını bu ödülle, bu değerlerin de yükseleceğine inandıklarını vurgularken, bölgede yabancı ve yerli turisti ağırlayacak otel sayısı dolayısıyla da yatak sayısının henüz yeterli olmadığını ancak bu değerli bölgenin doğal yapısı ve tarihi güzelliklerine zarar vermeden doğru katkı yapılırsa, önemli bir katma değer elde edileceğine inandığını belirtti.
“KALPTEN, YÜREKTEN, GÖNÜLDEN SEVGİLERLE GELDİK”
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ise, sözlerine “kalpten, yürekten , gönülden sevgilerle geldik” diyerek başladı. Medeniyetler beşiği olarak anılan Tarsus kentinin hem Türkiye hem de Dünya Turizmine inanç turizmi açısından doğal bir ivme kazandırdığını, bu zenginliğin bilincinde olarak emin adımlarla ilerlediğini , bölge halkının da bunun bilincinde olduğunu kaydetti. Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu’nun katkılarının Tarsus için son derece önemli olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Boltaç, Tarsus’un Altın Elma Ödülü’nü hakkettiğine inandıklarını bu inancı da devletin tüm kademeleri ve kent insanın da çabalarıyla pekiştireceklerini söyledi.
Uyarı! Bu sitede yer alan tüm içerikler, "5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu" uyarınca tescil ve koruma altındadır. Kısmen dahi olsa; basılı şekilde ya da internet üzerinde, izinsiz çoğaltılıp kopyalanamaz, alıntı yapılıp kullanılamaz. Ancak habere aktif link verilerek kullanılabilir. Aksi taktirde İstanbul Mahkemeleri yetkilidir.