Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TOÇEV işbirliğiyle ‘Benim Mahallem’ adlı sosyal sorumluluk projesini başlattı.
Pilot uygulamasına Büyükçekmece'de başlanan ve projeye özel olarak tasarlanan eğitim tırı, ilçedeki 68 okulu tek tek dolaşarak, çocuklara ve ebeveynlere farklı konularda TOÇEV uzmanları tarafından eğitimler vererek 2015-2016 eğitim yılı sonuna kadar 10 bin kişiye ulaşacak.
Türkiye'nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getirmek ve insanların toplumda mutlu bireyler olarak yaşamalarını sağlamak amacıyla çok özel bir projeye imza attı. Kurumsal sosyal sorumluluk bilinciyle başlatılan ve TOÇEV işbirliğiyle hayata geçirilen "Benim Mahallem" projesi kapsamında hem ebeveynlere hem de çocuklara yönelik çeşitli eğitimler verilecek.
İlçe Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteği ve TOÇEV işbirliğiyle hayata geçirilen projeyle, Büyükçekmece İlçesi'nde yaşayan anne-babalar ile çocukların gelişimine katkıda bulunmak, uzman kadro ile ebeveyn becerileri ve öğrencilerin karşılaştıkları sorunlara çözümler üretmek, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak hedefleniyor.
Benim Mahallem Projesi'nde çocuklar ve ebeveynler için özel eğitim programları oluşturuldu. TOÇEV'in uzman eğitimcileri tarafından hazırlanan 6-12 yaş grubu ve ebeveyn eğitimlerini kapsayan eğitim programlarıyla; anne ve babalar, çocuk yetiştirmeyle ilgili detayları, ergenlik çağındaki çocuklar ise ayrı gruplarda alacakları eğitimlerle sosyal hayatlarında çevreleriyle nasıl daha iyi iletişim kuracaklarını öğrenecek.
HACIKAMİLOĞLU: "BÜYÜKÇEKMECE BİZİM MAHALLEMİZ"
Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, törende yaptığı konuşmada, "Akçansa olarak rakamsal performansımızın başarısı yanında çevremize ve topluma faydalı çalışmalar sağlıyoruz. Bu anlayışla Benim Mahallem Projesi'ni hayata geçirdik. Bu projeyle yeni neslin ve onları yetiştiren ebeveynlerin birbirleriyle daha iyi iletişim kurmasını sağlamayı ve yarınlara sağlam temeller atmayı hedefliyoruz" dedi.
Akçansa'nın 1967 yılından bu yana faaliyet gösterdiği, ilk üretim tesisini kurduğu, aradan geçen 50 yılda ekonomik ve sosyo-kültürel kalkınmasına destek verdiği Büyükçekmece'yi ‘kendi mahallesi' olarak gördüğünü vurgulayan Hacıkamiloğlu, "Pilot uygulamasına Büyükçekmece'de başlattığımız projemiz kapsamında şuana kadar 500 kişiye ulaşarak eğitimler verdik. Sadece Büyükçekmece bölgesinde 2015-2016 eğitim yılı sonuna kadar ulaşmak istediğimiz kişi sayısı ise 10 bin. Bu sene Büyükçekmece'de başlayan projemizi daha sonra Çanakkale ve Ladik'te de sürdürmeyi planlıyoruz. Büyükçekmece'nin ekonomik olduğu kadar sosyal açıdan da gelişmesi için çalışmaya kararlılıkla devam edeceğiz" diye konuştu.