(YAPDER) önderliğinde düzenlenen, Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi ve Ödül Töreni, “Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar” teması ile İş dünyası temsilcileri, sivil toplum liderleri, sanatçılar, akademisyenler ve medya mensuplarından oluşan jürinin belirlediği çeşitli kategorilerde, başarılı kadınlara ödüller yağdı.
6.Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesinde ödüller sahiplerini buldu Başarılı kadınlara ödüller yağdı
Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) önderliğinde düzenlenen, Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi ve Ödül Töreni, “Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar” teması ile İş dünyası temsilcileri, sivil toplum liderleri, sanatçılar, akademisyenler ve medya mensuplarından oluşan jürinin belirlediği çeşitli kategorilerde, başarılı kadınlara ödüller yağdı.
İş hayatında başarılara imza atan, yurtdışında ülkemize değer katan, girişimcilere ilham veren, sosyal sorumluluk projelerinde ilklere imza atan kadınlar, 6.Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi Ödül Töreni’nde bir araya geldi.Geleneksel hale gelen zirve Elite World Hotel’in ev sahipliğinde 9 Ocak 2024 Salı günü gerçekleşti.Zirve kapsamında bir de “İlham Veren Kadınlar Konuşuyor” paneli de düzenlendi. Zirvenin sunuculuğunu ise Celal Toprak ve Pınar Billur Odabaşı üstlendi.
Bugüne kadar kadın girişimciliğinin yükselmesi adına birçok proje üreten Türkiye’de İş Dünyası, bunlara bir yenisini daha ekledi. 6. Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi ile el ele veren dergi, Ocak sayısının lansmanını kadın girişimcilerle birlikte kutladı. Derginin son sayısında yer alan ve yönetim kurullarındaki eşitsizliği gözler önüne seren kadın dosyası ise zirveye damga vurdu.
Zirvenin açılış konuşmasını YAPDER Başkanı Celal Toprak yaptı. Toprak, “Biz bu zirveyi daha çok kadın girişimci olsun diye yapıyoruz. Kadın girişimci sayımız ne kadar fazla olursa dünyamız o kadar güzel olur. Hepimizin gördüğü gibi erkeklerin yönettiği dünya çok iyi değil. Daha çok kadının yönetim kurullarında yer alması ve yaşamda daha etkin olması için böyle bir zirve düzenliyoruz. Amacımız bu zirvede başarılı olan kadınları kamuoyu ile buluşturmak ve bir nebze de olsa farkındalık ortaya koymak. Bugün altıncısını yaptığımız zirve, artık sürdürülebilir bir hale ulaştı ve kadınlar tarafından çok sevildi. Kadın girişimciliğinin en önemli noktası kadınların ayrıntıcılığa önem veriyor olması. Ayrıntılara dikkat ettiğiniz zaman daha az hata yapıyorsunuz. Daha az hatalı dünya için önümüzdeki yılların kadın yılı olmasını istiyoruz” diye konuştu.” diye konuştu.
Zirvenin başkanlığını yapan Senur Akın Biçer zirve ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:“40-50 yıl öncesine kadar girişimcilikten bahsedilince akla sadece erkekler geliyordu. Ancak burada da dinleme fırsatı yakalayacağımız çok başarılı kadın girişimcilerimizin attığı adımlarla çok hızlı bir ilerleme yaşadık. Türkiye İstatistik Kurumu iş gücü verileri, 1990’larda tüm girişimcilerin yüzde 9’unun kadın olduğunu gösteriyor. Yine aynı veriler, 2020 yılında bu oranın yüzde 16 düzeyine yükseldiğini gösteriyor. Elbette bu ilerleme sevindirici, ancak yeterli değil. Bu oranın toplumsal refahımızı artıracak düzeye erişmesi için kadınlarımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Ne yazık ki kadınların girişimcilik konusunda karşılaştıkları engeller sadece eğitim, finansman, satış ya da pazarlama ile sınırlı değil. Bunun için eğitimin yanı sıra, kişisel gelişim, katılımcılık, cinsiyet ayrımcılığının kaldırılması gibi noktalarda da politikalar geliştirilmeli”
Güçlü kadınların, iş dünyasına farklı bakış açıları ve liderlik yetenekleriyle oldukça başarılı olduklarını söyleyen Biçer, ayrıca kadınların liderlik pozisyonlarında yer almasının, genç kızlara ilham kaynağı olarak güçlü birer rol model örneği sunduğunu belirtti.
Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için sadece kadınlara yönelik bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarının yeterli olmadığını ifade eden Senur Akın Biçer, sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Bu konu da erkeklerin masanın diğer tarafında gibi görülmeden eşitlik çalışmalarına dahil edilmesi, etkin yer alması önemli. Bu nedenle kadınların iş dünyasında daha etkin olmasının şirketler, toplum ve ülke ekonomisi için çok daha kazançlı olduğunu onlara da anlatmamız, göstermemiz gerekli. Bu noktada zirvemizin önemine de dikkat çekmek isterim. Çünkü Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi, sadece bir iş etkinliği değil. Toplumun kalkınması ve ilerlemesi için bir katalizör işlevi de görüyor. Girişimcilik hayal ile başlar ve aksiyon alarak devam eder. Biz de bu zirvede, aksiyon almış, hayallerini gerçekleştirmek için eyleme geçmiş birbirinden kıymetli kadınlarımızla buluşuyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin mümkün olduğunun kanıtı olan girişimcilik hikayelerini toplumun geniş kesimlerine ulaştırmayı hedefliyoruz.”
Türk yazılım sektörünün bugün geldiği noktada kadınların büyük rolü olduğunu ifade eden Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder, şunları söyledi:“Uyumsoft’ta yöneticilerimizin yüzde 70’i, çalışanlarımızın yüzde 59 kadın. Yönetim kadrosundan ar-ge’ye, yazılımdan müşteri ilişkilerine kadar tüm departmanlarda kadın çalışanlarımız görev alıyor. Türk yazılım sektörünün bugün geldiği noktada kadınların rolü büyük. Uyumsoft olarak bizler de, teknolojik ürün ailemiz ile dünyanın temel sorunlarına çözümler üretmeye devam ediyoruz. Uyumsoft, 28 yıldır ar-ge ve inovasyon odaklı çalışarak,100 binin üzerindeki yerli ve global firmanın uçtan uca dijital dönüşümünü sağlamaktadır.” dedi.
Kadınların geleceğe daha güvenle baktıkları bir yol izleyebilmeleri için onlara ilham veren deneyimleri sunan Zirve, yine birbirinden önemli iş insanlarını bir araya getirdi. İlham veren lider kadınların konuştuğu panelde moderatörlüğü Envoyo Kurucu Yönetici Ortağı Özge Yürür üstlenirken, konuşmacılar arasında Shopsa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Yanındayız Derneği Kurucu Başkanı Nur Ger, SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem yer aldı. Kendi hayat tecrübelerinden yola çıkarak deneyimlerin paylaşıldığı panelde ilham veren bilgiler yer aldı. Panelin ardından, ödül törenine geçildi. Zirve, deprem bölgesindeki kooperatiflerin stant açmasını sağlayarak sosyal, sorumululuk boyutunuda ortaya koymuş oldu.
Altıncı Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi’nde ödül alan isimler şu şekilde;
- Özlem Korkmaz Turan / Cadence Art& Hobby Paints Kurucu Ortağı
“Sanata Değer Katan Ödülü”
- Çiğdem Ulucasoy / Fws Havacılık Uzay ve Simülasyon Teknolojileri Kurucu Başkanı
“Yaratıcılıkta Başarı Ödülü”
- Betül Zabun Kenger / Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı
“Dayanışma Ödülü”
- Prof. Dr. Aygün Attar / Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi
“Türk Dünyası Ödülü”
- Pınar Adabağ / Marshall Pazarlama Direktörü
“Sosyal Girişimcilik Ödülü”
- Zeynep Yosun Akverdi / AKUT Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
“Hayata Değer Katan Ödülü”
- Esin Güral Argat / Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı
“Kadına Girişimciye Değer Katan Ödülü”
- Pınar Ersoy / Alman-Türk Ticaret Sanayi Odası Başkanı
“Yurtdışında Ülkemize Değer Katan Ödülü”
- İzlem Erdem / Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı
“Sürdürülebilir Tarımda Başarı Ödülü”
- Işınsu Kestelli / İzmir Ticaret Borsası Başkanı
“Fayda ve Değer Yaratan Ödülü”
- Dr. Neslihan Kahraman / Türkiye Hastanesi Sağlık Yönetim Danışmanı
“Sağlıkta Değer Katan Ödülü”
- Cennet Polat / Türkoğlu Mutlu Besin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kurucu Başkanı
“Tarım ve Kırsal Kalkınma Ödülü”
- Arzu Akyol Ekiz / Ekol Lojistik Türkiye Ülke Müdürü
“En Başarılı Yönetici Ödülü”
- Neslişah Tavukçu / Wixiw Yazılım ve Bilgi Güvenliği Teknoloji şirketi Kurucusu
“Siber Güvenlikte Kadın Gücü Ödülü”
- Oğuzeli Hanımelleri Kooperatifi Koordinatörü Ebru Zorkirişçi
“Kırsal Kalkınma Ödülü”
Uyarı! Bu sitede yer alan tüm içerikler, "5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu" uyarınca tescil ve koruma altındadır. Kısmen dahi olsa; basılı şekilde ya da internet üzerinde, izinsiz çoğaltılıp kopyalanamaz, alıntı yapılıp kullanılamaz. Ancak habere aktif link verilerek kullanılabilir. Aksi taktirde İstanbul Mahkemeleri yetkilidir.