ÖLDÜRMESİNLER AMA ÇARE BULSUNLAR!

18 June 23:13

ÖLDÜRMESİNLER AMA ÇARE BULSUNLAR!

Olur ya, bir aklıevvel çıkar da beni hayvan düşmanı ilan eder diye baştan söyleyeyim; Ömrüm hayatım boyunca yılan, böcek, iguana, kirpi, kedi, köpek, kuş dahil evde beslemediğim hayvan kalmadı. Dostlarım bilir, halen evimde ve işyerimde 7 kedim, 1 köpeğim ve kuşlarım vardır.

Sürdürülebilir değil. 

Gelelim konuya; Hiç tartışmayalım, kısırlaştırma hikaye. 40 yıldır, binlerce beldede denendi. Belediyeleri bırakın, TC hazinesi tüm parasını bu işe ayırsa bile nafile. Aradan kaçan bir dişi köpek yılda ortalama 3-4 kez döngü yapabilir. Bazı iri ırklar bir batında 10-12 enik doğurabilir. İnsanoğlu için olduğu gibi köpekler için de bu artış sürdürülebilir değildir. Birkaç sene önce 2-3 milyon köpekten bahsedilirken İzzet Çapa bir paylaşımında 30 milyon başıboş köpekten bahsetti.  Yarın 60, 3-5 sene sonra 100 küsür milyon olacaklar. Tabi mama sektörü cirosu da 3-5 milyar dolar.

Milyar dolarlık mama sektörü

Türkiye’de bu sektörün cirosunun milyar doları aştığı söyleniyor. Yani 35 milyar Türk Lirası. Sağlam para. Sektörün, sürdürebilir kar etmesi için daha fazla mama satmak yani daha fazla sokak hayvanına ihtiyacı var. Maalesef ortada bu rakamlar dönerken sektörün organize ettiği maaşlı veya mama karşılığı gönüllü! silahşörler, çocuklarımızın, yaşlılarımızın köpekler tarafından öldürülmesini umursamıyorlar.

2 yılda 107 kişi ölmüş

Kadını parçalamış, yaşlı adam sabah namazına giderken saldırıya uğramış, çocuk kaçarken araba çarpmış vs. Kimi travma yaşamış, kimi yaralanmış, kimi sakat kalmış, bazıları da köpekler tarafından paramparça edilip öldürülmüş. Bu mağdur insanlar o silahşörlerin umurlarında değil. HaberTürk ve NTV Haber’e göre köpek saldırılarından dolayı 2 yılda 107 kişi ölmüş ve binlerce kişi yaralanmış. Ancak, sosyal medyada, mama baronlarının paralı veya gönüllü! silahşörleri “mutlaka çocuk taş atmıştır, tekme atmıştır, hayvan aç kalmıştır, aslında köpek kuyruk sallıyordu” gibi halkın sinir uçlarını kaldıran savunma! yapıyorlar. Öyle bir saldırıyorlar ki, köpek size saldırdığı için siz kendinizi suçlu hissediyorsunuz. Neymiş; Onların yaşam alanlarını almışız. Hani biz bırakıp başka yerlere gitsek sanki köpekler bizim olduğumuz yerlere gelmeyecekler.Sorarlar; Yaşam alanlarını gasp ettiğimiz Domuzları da böyle savunup besliyorlar mı acaba?

Medeni dünyada olduğu gibi… 

Şahsen ben kedi, köpek ve kuş besleyen gerçek hayvansever olarak tek bir hayvanın bile itlaf edilmesini istemiyorum. Ancak tüm medeni dünyada olduğu gibi sahipsiz köpeklerin toplanıp (kedilerin değil), dişi erkek ayrı medeni, doğal yaşam merkezlerinde hayatlarını sürdürmelerini istiyorum. İsteyenler oradan bu hayvanları sahiplenebilirler. Gerçek doğa ve hayvanseverleri tenzih ediyor ve sosyal medyada yapılan şu acımasız yorumlara asla katılmıyorum; “Onlar hayatları boyunca hiç sevilmemişler ama köpek doğası gereği sevgi gösterince ona tapıyorlar. Köpek popülasyonunun kontrol altına alınmasını istemeyenler ya mama baronlarının paralı askerleri veya psikolojisi bozuk ruh hastalarıdır. Onlar, yaralanan, korkan, travma geçiren, hatta korkudan sokağa çıkamayan, sakat kalan, ölen insanların sorumluları ve katilleridir”

Onları savunmak bana düşmez ama umarım maaşlı, paralı, gönüllü! bu troller, sebep oldukları acıları, ölümleri kendileri yaşamaz. 

 

Amin 

Saygılarımla

Cem Polatoğlu


TAV