GlobeMeets B2B Networking Event 2024

16 September 13:07

GlobeMeets B2B Networking Event 2024

Bu sene ikincisi düzenlenen GlobeMeets B2B etkinliği başarılı bir şekilde sona erdi. Çok mutluyum çünkü Türkiye’deki mevcut uluslararası fuarlar bir bir panayıra dönüşürken, Türkiye’de son dönemlerde kayda değer fuarlar düzenleniyor.

Örneğin; Antalya Turizm Fuarı ATF24;

Bu sene AFT 24, 35 ülkeden 25 binin üzerinde turizm profesyonelini Antalya Expo Center'da ağırlamaya hazırlanıyor.

GlobeMeets B2B Networking Event

Bu sene 20 ayrı ülkeden 50 ve Türkiye'nin 26 ayrı şehrinden 125 Hosted Buyer acenta ağırladı. Geçen sene sadece 1 gün süren etkinlik bu sene 2 tam gün boyunca aynı ilgi ve yoğunlukta devam etti. Katılımcılar Fişekhane’de düzenlenen muhteşem kapanış gecesinin sona ermesiyle şimdiden gelecek senenin GlobeMeets organizasyonunu heyecanla beklemeye başladılar. 

Fuarda görüştüğüm tüm meslektaşlarım etkinliğe tam not verirken gelecek sene bu salonların da yetmeyeceği konusunda hemfikirler.

Peki bu kadar olumlu görüşün içerisinde eleştiri olmasa bile hiç mi tavsiyede bulunan çıkmadı? Elbet çıktı. 

Örneğin; Katılımcılar, yurtdışı acentelerin birçoğunun Borsacı tabiriyle Türkiye’de yerleşik Bıyıklı Yabancı olduğunu, daha çok yabancı katılımcı olmasını istediklerini bunun için kendilerinin çalıştıkları yurtdışı kontaklarını devreye sokabileceklerini ilettiler.

Katılımcılar, aynı ülkeye ait farklı katılımcı standlarının yan yana olmasını istemiyorlar. Örneğin; “bir Küba standından çıkıp hemen yanındaki veya karşısındaki Küba standına girince bazen ters bakışlara maruz kalıyor, sanki ihanet ediyormuşuz hissine kapılıyoruz” diyorlar.

2 gün üst üste aynı yemeğin çıkmasını eleştiren çıktı. Hatta yeni bir salon ve vakit kaybını hesaba katmayıp, Gastronomide iddialı olan bir ülkenin etkinliğinde açık büfe yerine Tabldot veya A la Carte yemek verilmesini isteyenler de çıktı.

Bu arada böyle büyük bir organizasyona TGA’nın katkı vermemesi ve Sayın Bakanımızın katılmaması hatta ertesi gün aynı otele gelmesine rağmen etkinliğe uğramaması çok eleştiri alan konulardı. 

 

SONUÇ;

Yine iyi bir iş çıkardı Hüseyin KURT. Ülke turizmine, tanıtımına katkısı bulunan kişi ve kuruluşlara destek olmak lazım. Kendisine başarılarının devamını diler, tebrik ve teşekkür ederiz…

L.Cem Polatoglu

Tur Andiamo


TAV