KIŞ AYLARINDA ARTAN BETA SALGININA KARŞI DOĞAL ÖNLEMLER

Kış mevsiminin gelişiyle birlikte hava sıcaklıklarının düşmesi, kapalı ve kalabalık ortamlarda daha fazla zaman geçirilmesine neden oluyor. Ancak bu ortamlarda hijyen kurallarına dikkat edilmediğinde, bulaşıcı hastalıklara yakalanma riski kaçınılmaz hale geliyor.

9 Şubat 17:09

BETA MİKROBUNA KARŞI DOĞAL YÖNTEMLERLE KORUNUN

KIŞ AYLARINDA ARTAN BETA SALGININA KARŞI DOĞAL ÖNLEMLER

Kış mevsiminin gelişiyle birlikte hava sıcaklıklarının düşmesi, kapalı ve kalabalık ortamlarda daha fazla zaman geçirilmesine neden oluyor. Ancak bu ortamlarda hijyen kurallarına dikkat edilmediğinde, bulaşıcı hastalıklara yakalanma riski kaçınılmaz hale geliyor. Eczacı ve Homeopat Ezgi Nevçehan, son yıllarda ebeveynlerin en çok endişe duyduğu hastalıklardan birinin Beta salgını olduğunu belirterek, doğal tedavi yöntemlerine dikkat çekiyor.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları düşerken, kapalı ve kalabalık ortamlar tercih ediliyor. Ancak bu tür ortamlarda hijyen kurallarına dikkat edilmezse bulaşıcı hastalıklara yakalanma riski kaçınılmaz hale geliyor. Eczacı ve Homeopat Ezgi Nevçehan, özellikle son yıllarda ebeveynlerin en çok endişe duyduğu hastalıklardan birinin Beta salgını olduğunu belirterek, doğal tedavi yöntemlerini önerdi. 

Beta Mikrobunun Tehlikeleri

Beta mikrobu, boğazda iltihaplanmaya neden olan bir bakteridir. Boğaz ağrısı ve ateşi olan çocukların yaklaşık %10-15'inde A Grubu Beta hemolitik streptokok iltihabı tespit edilmektedir. Eczacı ve Homeopat Ezgi Nevçehan, bu enfeksiyonun belirtileri arasında boğaz ve bademciklerde iltihaplanma, yutkunma güçlüğü, kötü ağız kokusu, ateş, titreme, vücut ağrısı ve iştahsızlık bulunduğuna dikkat çekiyor. Ayrıca bazı vakalarda karın ağrısı, bulantı ve kusma da görülebilir. Tedavi edilmediği takdirde, Beta enfeksiyonu kalp romatizması, böbrek iltihabı, sinüzit, orta kulak iltihabı ve zatüre gibi ciddi hastalıklara yol açabilir.

Tedavi Gerektiren Durumlar

Beta enfeksiyonu tespit edildiğinde, aşağıdaki durumların varlığı halinde tedaviye kesinlikle başlanmalıdır:

• Beta enfeksiyonu salgını varsa veya salgın riski bulunuyorsa,

• Çocuk veya aile üyelerinden biri romatizmal ateş geçirdiyse,

 

• Çocuk veya ailede glomerulonefrit öyküsü varsa,

• Aile üyeleri birbirine tekrar tekrar bulaştırıyorsa,

• Enfeksiyon belirtileri görülüyorsa,

• Çocukta veya yakınlarında kızıl hastalığı vakası varsa dikkat edilmelidir.

Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirin

Nevçehan, Beta enfeksiyonuna karşı vücudun direncini artırmak için doğal takviyelerin kullanılmasını öneriyor. Ezgi Nevçehan“Ekinezya, propolis ve karamürver gibi bitkisel destekler, doktor ve eczacı önerisine göre uygun dozlarda kullanıldığında faydalı olabilir. Ayrıca, D vitamini, C vitamini, A vitamini, E vitamini, magnezyum, çinko, demir ve selenyum gibi vitamin ve minerallerin yeterli seviyede olması, bağışıklık sistemini güçlendiren en önemli faktörlerden biridir. Bu nedenle, dengeli beslenmeye özen göstermek ve eksik vitaminleri tamamlamak önemlidir.

Aromaterapi ile Doğal Koruma

Aromaterapide kullanılan bazı uçucu yağlar, mikroplara ve virüslerle savaşma konusunda etkili olabiliyor.Nevçehan, kekik, çay ağacı, lavanta, biberiye ve ökaliptüs gibi yağların, bulunduğunuz ortama yayılarak hem psikolojik hem de bağışıklık sistemi güçlendirici etkiler sunduğunu belirtiyor. Buhurdanlık veya difüzör yardımıyla bu yağlar solunum yoluyla bedene etki ederek öksürük gibi semptomları hafifletebiliyor.

Homeopati ile Doğal Tedavi

Ezgi Nevçehan, homeopatinin doğal ve kişisel bir tedavi yöntemi sunduğunu belirterek, danışanlarına detaylı bir anamnez sonrası uygun remedi önerdiğini söylüyor. Nevçehan, “Homeopati, vücudun ve zihnin gösterdiği semptomları dikkate alarak dengeyi sağlamaya yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra, gündelik hayatta karşılaşılan stres faktörlerinden uzak durmanın da bağışıklık sistemini güçlendirmeye katkı sağladığı unutulmamalıdır” dedi. 

 

Uzman Desteği Alın

Hiçbir besin veya takviye, hastalıklara karşı kesin bir koruma sağlamaz. Ezgi Nevçehan, bu nedenle, bağışıklığı güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak için mutlaka uzman bir hekime veya eczacıya danışılması gerektiğine değinerek, “Sağlığınızı korumak ve hastalıklardan uzak durmak için hijyen kurallarına dikkat ederek, dengeli beslenerek ve doğal yöntemleri hayatınıza dahil ederek önlem alabilirsiniz” dedi. 

 

Uyarı! Bu sitede yer alan tüm içerikler, "5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu" uyarınca tescil ve koruma altındadır. Kısmen dahi olsa; basılı şekilde ya da internet üzerinde, izinsiz çoğaltılıp kopyalanamaz, alıntı yapılıp kullanılamaz. Ancak habere aktif link verilerek kullanılabilir. Aksi taktirde İstanbul Mahkemeleri yetkilidir.


TAV